24.12. - 28.12. Zavřeno
29.12. Otevřeno
30.12. - 1.1. Zavřeno (inventura)
od 2.1. Otevřeno
BrainMax Kombucha Lemongrass citronová tráva 200ml
| Kód produktu: | N4360594 (ke komunikaci) |
| Výrobce: |
BrainMax
|
|
Odpovědnost za vady:
|
24 měsíců
|
| Vrácení zboží: | |
| Expedice: | 1-2 pracovní dny |
| Dostupnost: | Ext. sklad |
| Garance férové ceny | Našli jste zboží levněji? Napište nám |
| Cena dnes: |
62 Kč s DPH Cena bez DPH 51,24 Kč |
BrainMax Kombucha Lemongrass citronová tráva 200ml
Co je kombucha?
Kombucha je fermentovaný nápoj a přestože základní surovina připomíná houbu, nejedná se o houbu v pravém slova smyslu. Přesněji řečeno jde o speciálně vyšlechtěnou mikrobiální kulturu, která je zodpovědná za celý fermentační proces.
Zelený čaj jako základ výborné kombuchy
Pro základ kombuchy jsme zvolili zelený čaj, který není jen zdrojem kofeinu, ale také katechinů. Polyfenolických sloučenin, které propůjčují nápoji silné antioxidační vlastnosti. Fermentací se navíc zvyšuje antioxidační účinek obsažených látek oproti běžnému čaji. Zelený čaj je výborný základ pro kombuchu, protože se tím ještě násobí jeho vliv na zvýšení energie. Proto se po vypití budete cítit plní elánu. Přestože je k výrobě kombuchy zapotřebí cukr, jeho množství je natolik malé, že jej lze označit za nízkokalorický nápoj.
Nepasterizovaná a nefiltrovaná
Kombucha je sama o sobě produktem mnoha významných látek a probiotických kultur. Aby si tyto látky zachovala, kombuchu dále nepasterizujeme ani nefiltrujeme. Díky tomu si může vysloužit označení RAW a jako takovou je zapotřebí kombuchu uchovávat v lednici, aby nedošlo k jejímu znehodnocení.
Jak chutná kombucha?
Kombucha je vyrobena ze zeleného čaje, trošky cukru a symbiotické kultury bakterií a kvasinek. Kombucha má sama o sobě výraznou chuť. Od prvního ochutnání kombuchy může odradit lehce octová chuť. Nicméně naše kombucha obsahuje vyšší obsah bakterií mléčného kvašení a díky tomu nemá kombucha svou octovou pachuť.
Navíc je zde v tandemu s bazalkou posvátnou neboli tulsi, která ji dává bylinnou sladkokyselou osvěžující chuť. Samotná bazalka posvátná je významnou bylinnou v ajurvédě, protože podporuje zdraví srdce a dýchacího systému, pomáhá k vykašlávání, dodává vitalitu a eliminuje stres.
Kombucha a trávení
Naše střeva jsou osídlena miliardami bakterií a mikroorganismů, které mají pro naše zdraví nepostradatelný význam. Představte si mikrobiom jako různorodou komunitu organismů, kdy na jedné straně stojí bakterie, které nám škodí a na straně druhé bakterie, které nám pomáhají. K dosažení rovnováha mezi těmito bakteriemi nám mohou pomoci některé potraviny. Fermentované potraviny, jako jsou jogurty, kimchi nebo právě kombucha obsahují živé mikroorganismy. Jelikož je kombucha produktem fermentace, vzniká řada probiotických kmenů, které jsou důležité pro vyvážený střevní mikrobiom. Kombucha je díky procesu fermentace bohatá na probiotické kmeny především z řady saccharomyces.
Kdy si dopřát kombuchu?
Kombucha obsahuje kolonii bakterií a kvasinek, které jsou po smíchání s cukrem zodpovědné za zahájení fermentačního procesu. Díky tomu je bohatá nejen na probiotické kmeny, ale také na enzymy. Proto je kombucha výborným nápojem po jídle, kdy podpoří trávení a minimalizuje pocity těžkého žaludku. Kombuchu doporučujeme otevírat vychlazenou, v opačném případě může vypěnit.
SLOŽENÍ:
obsahuje: (96%) nálev z černého čaje a citronové trávy (pitná voda, černý čaj, citronová tráva), cukr, kvasinkové kultury, bakterie mléčného kvašení.
DÁVKOVÁNÍ:
Užívejte dle potřeby
UPOZORNĚNÍ
Po otevření ihned spotřebujte. Skladujte na tmavém a chladném místě, při teplotě +2 až +8 °C. Nevystavujte slunečnímu záření či mrazu. Obsahuje přirozeně vyskytující se alkohol do 1,2% obj. Jemný zákal nebo shluky živých kultur nejsou závadou. Není určeno pro děti do 3 let.
Průměrné nutriční informace
| - | ve 100 g |
|---|---|
| Energetická hodnota | 4844 kJ (57.7%*) |
| Energetická hodnota | 11 kCal (0.6%*) |
| Bílkoviny - proteiny | 0,1 g (0.2%*) |
| Sacharidy - uhlohydráty | 2,7 g (1%*) |
| z toho cukry | 2,5 g (2.8%*) |
| Tuky | 0,1 g (0.1%*) |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0,01 g (0.1%*) |
| Sůl | 0,01 g (0.2%*) |
Parametry produktu
| Forma užívání | Tekuté |
Odpovědný subjekt v EU: Brainmarket s.r.o., Hladnovská 83, Ostrava, Česká republika, objednavky@brainmarket.cz
Výrobce: Votomax s.r.o., Hladnovská 83, 71200 Ostrava, Česká republika
Dodání produktu BrainMax Kombucha Lemongrass citronová tráva 200ml
Toto zboží Vám můžeme dodat až domů nebo na výdejní místo v ČR i SK. Nabízíme širokou nabídku způsobů přepravy za nízké ceny.Jste z okolí Zlína? Na naší prodejně (prodejna Zlín) si můžete předem objednané zboží vyzvednout a před samotným nákupem prohlédnout i vyzkoušet velikost (např. textil, obuv, brusle, apod.). Zboží doporučujeme předem objednat - ne vše máme na prodejně okamžitě skladem (zobrazit dostupnost produktu).
Doba dodání produktu BrainMax Kombucha Lemongrass citronová tráva 200ml
E-shopKdy zboží odešleme?
|
StoreKdy bude připraveno?
|
|---|---|
| 1-2 pracovní dny | 1-2 pracovní dny |
Ostatní zákazníci si také prohlíželi:

Green Cola Company Green Cola 500 ml

HIGH5 Zero 20 tablet

Vitamin Well Vitamin Well 500ml

Bolero 10x drink 9 g + 2x ZDARMA
- Skladem

Bolero 10x drink 9 g2x ZDARMA POUZE Pomegrana...
- Výprodej
- Skladem

Bolero 10x drink 9 g2x ZDARMA POUZE Banana (V...
- Výprodej
- Skladem

Nutrend Carnitine Activity drink + Caffeine 7...
- Skladem

OVONEX IoniLyte hypotonic concentrate 100ml, ...

Nutrend Isodrinx 750ml

Isostar Hydrate a Perform 400g

URSU9 6x Neperlivá voda by Cristiano Ronaldo ...

Penco Ionogen NEW 1000ml

Isostar HP 1500g ekonomy

Isostar Power Tabs 10 tablet

Amix ChampION Sports Fuel Concentrate 1000ml

Celsius Energetický nápoj 355ml
Expedice: 1-2 pracovní dny
Doručení na adresu:
Vyzvednutí na výdejním místě:
Možnosti platby
Kombucha je mírně perlivý, fermentovaný nápoj vyrobený z černého čaje Pu-erh, trošky cukru a specifické kultury, která prochází procesem fermentace. Fermentací dále získává kombucha na své síle a je bohatá na probiotické kmeny, vitamíny skupiny B a vitamin C. Má osvěžující nasládlou chuť, kterou nápojí propůjčuje citronová tráva. Aktivní kvasinky mění během bakteriálního kvašení, takže v nápoji jsou stopová množství alkoholu. Nápoje je jemně perlivý, nicméně jde o výsledek přírodního kvašení, který zvýrazňuje chuť kombuchy a zároveň není tak agresivní jako u klasických sycených nápojů pomocí CO2. V horkých letních dnech příjemně osvěží, dodá energii a navíc podpoří trávení tím nejlepším způsobem.Co je kombucha?
Kombucha je fermentovaný nápoj a přestože základní surovina připomíná houbu, nejedná se o houbu v pravém slova smyslu. Přesněji řečeno jde o speciálně vyšlechtěnou mikrobiální kulturu, která je zodpovědná za celý fermentační proces.
Zelený čaj jako základ výborné kombuchy
Pro základ kombuchy jsme zvolili zelený čaj, který není jen zdrojem kofeinu, ale také katechinů. Polyfenolických sloučenin, které propůjčují nápoji silné antioxidační vlastnosti. Fermentací se navíc zvyšuje antioxidační účinek obsažených látek oproti běžnému čaji. Zelený čaj je výborný základ pro kombuchu, protože se tím ještě násobí jeho vliv na zvýšení energie. Proto se po vypití budete cítit plní elánu. Přestože je k výrobě kombuchy zapotřebí cukr, jeho množství je natolik malé, že jej lze označit za nízkokalorický nápoj.
Nepasterizovaná a nefiltrovaná
Kombucha je sama o sobě produktem mnoha významných látek a probiotických kultur. Aby si tyto látky zachovala, kombuchu dále nepasterizujeme ani nefiltrujeme. Díky tomu si může vysloužit označení RAW a jako takovou je zapotřebí kombuchu uchovávat v lednici, aby nedošlo k jejímu znehodnocení.
Jak chutná kombucha?
Kombucha je vyrobena ze zeleného čaje, trošky cukru a symbiotické kultury bakterií a kvasinek. Kombucha má sama o sobě výraznou chuť. Od prvního ochutnání kombuchy může odradit lehce octová chuť. Nicméně naše kombucha obsahuje vyšší obsah bakterií mléčného kvašení a díky tomu nemá kombucha svou octovou pachuť.
Navíc je zde v tandemu s bazalkou posvátnou neboli tulsi, která ji dává bylinnou sladkokyselou osvěžující chuť. Samotná bazalka posvátná je významnou bylinnou v ajurvédě, protože podporuje zdraví srdce a dýchacího systému, pomáhá k vykašlávání, dodává vitalitu a eliminuje stres.
Kombucha a trávení
Naše střeva jsou osídlena miliardami bakterií a mikroorganismů, které mají pro naše zdraví nepostradatelný význam. Představte si mikrobiom jako různorodou komunitu organismů, kdy na jedné straně stojí bakterie, které nám škodí a na straně druhé bakterie, které nám pomáhají. K dosažení rovnováha mezi těmito bakteriemi nám mohou pomoci některé potraviny. Fermentované potraviny, jako jsou jogurty, kimchi nebo právě kombucha obsahují živé mikroorganismy. Jelikož je kombucha produktem fermentace, vzniká řada probiotických kmenů, které jsou důležité pro vyvážený střevní mikrobiom. Kombucha je díky procesu fermentace bohatá na probiotické kmeny především z řady saccharomyces.
Kdy si dopřát kombuchu?
Kombucha obsahuje kolonii bakterií a kvasinek, které jsou po smíchání s cukrem zodpovědné za zahájení fermentačního procesu. Díky tomu je bohatá nejen na probiotické kmeny, ale také na enzymy. Proto je kombucha výborným nápojem po jídle, kdy podpoří trávení a minimalizuje pocity těžkého žaludku. Kombuchu doporučujeme otevírat vychlazenou, v opačném případě může vypěnit.
SLOŽENÍ:
obsahuje: (96%) nálev z černého čaje a citronové trávy (pitná voda, černý čaj, citronová tráva), cukr, kvasinkové kultury, bakterie mléčného kvašení.
DÁVKOVÁNÍ:
Užívejte dle potřeby
UPOZORNĚNÍ
Po otevření ihned spotřebujte. Skladujte na tmavém a chladném místě, při teplotě +2 až +8 °C. Nevystavujte slunečnímu záření či mrazu. Obsahuje přirozeně vyskytující se alkohol do 1,2% obj. Jemný zákal nebo shluky živých kultur nejsou závadou. Není určeno pro děti do 3 let.
Průměrné nutriční informace
| - | ve 100 g |
|---|---|
| Energetická hodnota | 4844 kJ (57.7%*) |
| Energetická hodnota | 11 kCal (0.6%*) |
| Bílkoviny - proteiny | 0,1 g (0.2%*) |
| Sacharidy - uhlohydráty | 2,7 g (1%*) |
| z toho cukry | 2,5 g (2.8%*) |
| Tuky | 0,1 g (0.1%*) |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0,01 g (0.1%*) |
| Sůl | 0,01 g (0.2%*) |